Talvi, opastetut kalastusretket

 

Harjuksen pilkintää, Palosaaren poro- ja kalastustila

Oppaamme noutaa teidät Kuusamo-Ruka alueelta ja vie teidät kirkkaiden vesien äärelle jossa jääkannen alla harjukset uiskentelevat. Retken aikana on mahdollisuus myös siikoihin ja ahveniin. Pilkinnän lomassa syömme retkieväät, aktiivisen pilkinnän tuloksena on usein kala-aterian tarpeet. Hinta sisältää kuljetukset Kuusamo-Ruka alueelta, pilkkivarusteet, retkieväät ja opastuksen.

• Henkilömäärä: 2-8 henkeä

• Hinta: 90 euroa/aikuinen, 60e /lapsi (4-12 v)

• Kesto: n. 6 h

Lisäpalvelut: haalarit, siirtyminen kelkoilla

Yhteystiedot: puh. 040 589 1695,  www.palosaarenporotila.fi

 

Pilkkiretki poroilla, Palosaaren poro- ja kalastustila

Lyhyen poroajelun jälkeen pakkaamme pilkkivarusteet poron rekeen ja kävelemme lammelle noin 1 km matkan. Uitamme verkot jään alle, jonka jälkeen aloitamme pilkinnän. Lammessa asustelee kirjolohia, siikoja sekä ahventa ja haukea. Välillä käymme laavulla syömässä poromakkaraa ja kahvia/teetä/mehua ja jatkamme pilkintää. Paluumatka taittuu kevyestiporojen viedessä pilkkivarusteet ja saaliin takaisin tilalle. Tilalla siirrymme Kammi rakennukseen, jossa meitä odottaa keittolounas. Hinta sisältää lyhyen poroajelun, pilkkivarusteet, eväät, keittolounaana ja pilkintää yksityisellä erämaalammella.

• Henkilömäärä: 2-10 henkeä

• Hinta: 105 euroa/aikuinen, 60e /lapsi (4-12 v)

• Kesto: n. 6 h

Lisäpalvelut: Pitkä poroajelu 1,5 km, porolla ajaen lammelle ja takaisin.

Yhteystiedot: puh. 040 589 1695,  www.palosaarenporotila.fi

 

Pilkkiretki porotilalla, Palosaaren poro- ja kalastustila

Tule kokeilemaan kalastajan taitojasi ikikuusikon viereen rauhalliselle erämaalammelle. Lammessa kirjolohet, siiat, harjukset ja hauet odottavat voittajaansa. Nauti luonnon hiljaisuudesta ja kuule laavulla nuotion äärellä kalatarinoita, joissa kalojen silmien välikin on metri.

  

Matka alkaa porotilalta, jossa tutustumme porojen elämään. Patikoimme reittiä pitkin noin 1,5 km halki lumisen maiseman lammelle, jossa uitamme verkon jään alle ja aloitamme pilkinnän. Pilkinnän lomassa käymme ikikuusikon keskellä olevalla laavulla nauttimassa makkaraa, eväitä ja nokipannukahvia. Kuulette tarinoita poroista, poronhoidosta ja niistä suurista kaloista, jotka pääsivät karkuun. Kärsivällisyys yleensä palkitaan ja kotiin viemisinä on Ahdin antimia. Reipas kävely takaisin porotilalle lämmittää mukavasti. Sopii niin vasta-alkajille kuin jo jonkin verran kalastaneille.

• Henkilömäärä: 2-10 henkeä

• Hinta: 60 euroa/aikuinen, 30e /lapsi (4-12 v)

• Kesto: n. 4 h

Lisäpalvelut: Keittolounas, poroajelu, porokyyti lammelle ja takaisin

Yhteystiedot: puh. 040 589 1695,  www.palosaarenporotila.fi

 

Pilkkiretket Ruotsin tuntureille, Palosaaren poro- ja kalastustila

Ruotsin lapin tuntureiden kätkössä Kiirunan alueella sijaitsee useita kirkasvetisiä järviä, joissa raudut, taimenet, siiat ja harjukset uivat. Siirrymme järville moottorikelkoilla ja majoitumme valintanne mukaan teltoissa tai saamelaisten mökeissä tunturiylängöllä. Osassa mökkejä on myös sauna. Oppaamme huolehtivat leirin ylläpidosta sekä pilkkipaikkojenopastuksessa jolloin te pääsette keskittymään kalastukseen ja nauttimaan tunturierämaasta. Paras sesonki huhti-toukokuussa.

• Henkilömäärä: 4- 12 henkeä

• Hinta: kysy tarjous, kokoamme teille sopivan retken

• Palvelu sisältää: Majoitukset, ruokailut retken aikana, opastuksen, varusteet.

• Kesto: vähintään 3 kalastuspäivää

Yhteystiedot: puh. 040 589 1695,  www.palosaarenporotila.fi

 

Päivä kalastajakylässä, Ollilan Lomamajat

Koe ammattikalastajan talvipäivä Kuusamon alkuperäisillä apajapaikoilla.
Tukikohtanamme on Sossonniemeläinen kalaravintola ”Juomuskota” ja isäntänä jo useamman polven kalamies Tuomo Ollila. Puhtaissa talvimaisemissa pyydämme kalaa eri tavoin ja tietysti
maistelemme näitä pohjoisten vesien herkkuja.
Saavumme aamulla (n. klo 09.30) Ollilaan ( tarvittaessa järj. kuljetus lisähintaan). Nautimme tuoretta kahvia/teetä ja vastaleivottua marjapiirasta. Teehetken jälkeen pukeudumme lämpimästi moottorikelkkakuljetusta ja kalastusta varten. Tarvittaessa varaamme sinulle lämpimät varusteet, haalarin, jalkineet + villasukat sekä lämpimät käsineet.
Kypärä ja alushuppu kuuluu myös varusteisiin.

 

Matkaamme mukavasti moottorikelkan reessä (max 8 henkilöä per/reki) Muojärvelle, minne isäntämme on jo aikaisemmin virittänyt verkot jään alle. Koemme verkot ja toivottavasti tapaamme aamun ensimmäiset saaliskalat ( haukea, madetta säynävää jne ). Kun verkot
on koettu ja kalat mitattu, suunnistamme parhaille pilkkipaikoille.

 

Sopivan kalastustauon aikana teemme rannalle suojaisaan paikkaan tulet ja voimme yhdessä nauttia mukaan otetut retkieväät nuotiolla lämmitellen ja pohjoista talvimaisemaa ihaillen.
Yhtäkkiä on jo iltapäivä ja on aika palata Ollilaan ja ”Juomuskota” ravintolaan nauttimaan tämän järven saaliskaloista valmistetun Kalastajan herkkupöydän antimista. Sitten onkin aika palata Rukalle/Kuusamoon, jossa sauna varmaan jo odottaa.
Lähdemme Ollilasta klo 17.30. Hyvää Matkaa !!
• Hinta alkaen 230 € / hlö, min. 4 aikuista, alle 12v - 50 %
Hinta sisältää varusteet, tulokahvin / teen, retkieväät, opastetun
kalastusretken ja päivällisen.
• Kesto n. 7 - 8 h

Yhteystiedot: puh. Tuomo 0400 286 528 ja Marjo 040 – 565 6598,  www.ollilanlomamajat.fi

 
Talvikalastus, Ollilan Lomamajat

Ollilan isännän ja emännän vastaanoton jälkeen lähdemme kokemaan verkkoja järven jäälle. Paikallisten järvien kalakanta on runsas ja monipuolinen. Opas kertoo työn lomassa kalastajakylämme, Sossonniemen, historiaa ja kalatalouden vahvaa merkitystä päivittäisessä elämässä. Myös kalastusvälineiden kehitys on ollut huimaa !


Saatamme saada pyydyksistä mm. siikoja, ahvenia, haukia, mateita tai särkiä.  Koettuamme pyydykset jatkamme kalastusta pilkkimällä ja opas tutustuttaa ryhmän pilkkimisen taitoihin. Saaliskalaksi voi tarttua ahven tai jopa kirkaskylkinen siika. Ohjelma sopii myös erittäin hyvin lapsille, matka Juomuskodan lämpimän takan äärelle ei ole pitkä ja sen voi helposti tehdä jos varpaita alkaa kylmettää. Pihalla on myös potkureita ja pulkkia mäenlaskua varten. Myös Ollilan koirat tykkäävät vierailijoista ja niiden haukku houkuttelee käymään silittämässä kiiltäviä turkkeja.


Kalaretken jälkeen palaamme Juomuskodalle, jossa nautimme emäntämme Marjon laittaman maukkaan kala-aterian. Mukana pöydässä voi olla jopa omia saaliskalojamme!


Hinta 52 € / hlö min. 4 alle 12 v.- 50%

Kesto 3-4 hYhteystiedot: puh. Tuomo 0400 286 528 ja Marjo 040 – 565 6598,  www.ollilanlomamajat.fi

 

Talvinuottapäivä, Ollilan Lomamajat

Saavumme linja-autolla Ollilaan noin klo 10.30, jossa talon emäntä ja isäntä ottaa ryhmämme vastaan. 

Tämän jälkeen osallistujat siirtyvät rekikuljetuksella (8 henkilön ryhmissä) järvellä odottavan kalastusporukan luo. Työnsä ohessa ammattikalastajat kertovat elinkeinostaan ja talvinuottaamisesta pyyntimuotona. Kalastajalla voi olla nuotio ”lämmikkeenä” ja voimme keittää nuotiolla kuumaa mehua ja nautimme sen kanssa makoisan kalapitoisen välipalan. Vedämme yhdessä nuottaa jään alta, kunnes lopulta saamme saaliin näkyville ja nostettua sen kuljetusastioihin. 

Kun saalis on pyydetty, menemme Sossonniemen kalastajakylässä sijaitsevaan kalasatamaan, missä tutustumme kalastajien johdolla kalasataman toimintaan. Halukkaat voivat osallistua kalastajien apuna saaliin käsittelyyn. Noin klo 14 palaamme satamasta Ollilaan Juomuskodalle, jossa nautimme maittavan kalalounaan/ -päivällisen. 

Ruokailun päälle istahdamme linja-autoon paluumatkalle hyvillä mielin, vatsat pullollaan. 

•  Ohjelman kesto Ollilassa noin 5 tuntia. 

•  Ajomatkaa kelkkakuljetuksena max. yht. 8 km. 

•  Ohjelma voidaan toteuttaa myös kelkkasafarina. 

Kysy tarjous hinnasta! 

Yhteystiedot: puh. Tuomo 0400 286 528 ja Marjo 040 – 565 6598,  www.ollilanlomamajat.fi

 

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.